Annons:
Etikett50tals-miljöer-cafe-er-resturanger-barer-klubbar-evenemang
Läst 9704 ggr
AnnaSue
6/10/13, 11:24 PM

50tals ställen att gå till i Stockholm

Jag har undersökt var man kan gå i Stockholm om man vill vara i lite 50tals miljöer och träffa andra som gillar samma sak. Jag hittade några riktiga guldkorn.

Sivletto (sivletto.nu) är stället nr 1 för alla 50tals älskare.

Det finns ingen stor skylt när man kommer på Malmgårdsvägen 16 utan en diskret liten skylt så att man ändå vet att det är rätt dörr som man går in genom. Det första man möts av är en mycket trång spiraltrappa som inte är så lång som tur är. Snart öppnar allt sig och framför sig ser man en jättestor lokal fullt av  massa kläder för både män och kvinnor och även barn. Och allt är bara 50tals kläder. 

Det finns en frisör som gör 50tals frisyrer.

Det finns ett cafe och soffor och fotöljer med 50tals stuk. 

Det är som om man åkte tillbaka i tiden. Och jag lovar. Där vill man stanna! :-) 

Helt enkelt är det ett härligt mysigt ställe där man kan träffa andra som också gillar samma och dessutom fixa outfiten.

De som jobbar där klär sig i 50tals stil. En av tjejerna som jobbar där är så vacker, hon ser ut som hon är en skådespelare ur en film. 

Om man är ute efter lite mera amerikanskt 50tal så ska man gå till Marions Gastro Diner (marionsgastro.se). Tre våningar med resturang, bar, bowling och underbar 50tals miljö. 

Jag skulle vilja bo där :-) Helt underbart snyggt och mysigt. Synd bara att inte personalen klädde sig särskilt 50taligt och musiken var inte bara 50tal. 

Sivletto ordnar 50talsklubb på Debaser ibland. 

Den som ligger på medborgarplatsen heter Rocket Room (_www.debaser.se/klubbar/34_)

Men ibland har de även fester på Debaser i Slussen. Det brukar vara liveband och allt är gratis att gå in på! 

Vill man gå och dansa Lindyhop eller titta på andra som dansar så ska man gå till Chicagos Swinglokal på Hornsgatan ( _www.chicago75.se_) Där spelar de ibland liveband. 

mvh Anna Sue

Med vänliga hälsningar miss Anna Jolene Sue :-)

Annons:
Upp till toppen
Annons: